Hú és mennyi finomságot rejt még ez az étel! Bár mielőtt belevágnék a leírásba, engedjétek meg, hogy megkésve ugyan (így február első napján), de annál nagyobb szeretettel kívánjak csodálatos, finom ételekben és karcsúságban bővelkedő 2017-es évet Nektek! Remélem úgy telt az ünnep nálatok, ahogy azt előre megálmodtátok! Hiszen akkor csak jó lehetett! 🙂
Most pedig vissza a mi kis csodapalacsintánkhoz! Hosszú percekig gondolkodtam a nevén, de végül maradtam a három fő összetevőnél. Nem túl bonyolult, ámde igencsak mutatós egytálételről beszélünk, ami abszolút, és teljes mértékben elkészíthető pusztán reform alapanyagokból! Ez a jó hír. 🙂 A rossz hír meg az, hogy baromi gyorsan elfogy, így már másnap gondolkodhatunk újabb ebéd ötleten! Abszolút kedvenc lett! Hajráhurrá, próbáljátok ki! 😉
Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekevertem, és kisebb méretű palacsintasütő segítségével kisütöttem. Nekem 15 db lett belőle.
A töltelékhez a spenótot kiolvasztottam és a fokhagymával, a sóval, borssal és a szerecsendióval főztem egy kevés ideig. Majd lehúztam a tűzről, és még melegen belekevertem a ricottát, a cottage cheese-t, a tonhalat az olajjal együtt, és a reszelt sajtot. Ezzel megtöltöttem a palacsintákat, amiket szépen keresztben kettévágtam (ha nagy méretű palacsinták készülnek, akkor négyfelé kell vágni!), és egy tűzálló tál aljára sorakoztattam őket. A tölteléknek megmaradt kb az 1/3 része, amihez hozzáadtam a tejszínt, kicsit még ízesítettem, majd ezzel a szósszal nyakon ötöttem a palacsintákat a tálban. Tetejére mozzarellát karikáztam, és betoltam a 200 fokos sütőbe 15 percre (alsó-felső sütés hőlégkeveréssel). Ennyi. Tökéletes! 🙂