Reform kevert sütemény vörös áfonyával – vendég recept

Ancsától kaptam ezt a remek kis receptet. Ez történik akkor, amikor muffinra vágyik az ember, de nincs türelme adagonként sütögetni. Ancsa fogta tehát a tésztát, tepsibe tette, és egészben kisütötte. És milyen igaza volt…:)

Kávé mellé tökéletes nasi, illetve édességvágy csökkentőnek, vagy rapid vendégvárónak is kiváló. Ennek a sütinek a reform mivoltát az is fokozza, hogy aszalt vörös áfonyát használunk, ami ugyan cukortartalom szempontjából nem a legelőnyösebb, de bevallom, néha én is elmajszolok egyet-egyet szemet, hiszen a szervezet számára nélkülözhetetlen antioxidánsokat tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy milyen finom! 😉

Íme a recept:

Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez):

– 2 bögre graham liszt

– 1 cs. sütőpor

– kevés vanília aroma vagy őrölt vanília

– 1 egész tojás

– 3/4 bögre olaj

– 1/2 bögre édesítő (eritrit vagy nírfacukor, netalántán folyékony vagy granulátum)

– 1 bögre tej

– 100 g aszalt vörös áfonya – de lehet más gyümölcs

– 1 tábla étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

– 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverem majd hozzá adom a többit (tej, olaj, tojás). Az egészet jól eldolgozom, majd hozzáadom a 100 g aszalt vörös áfonyát és egy tábla étcsokoládét apróra vágva.

A kikevert masszát sütőpapírral borított tepsibe teszem. 180 fokos sütőben megsütöm. Sütési ideje kb 30 perc, de tűpróbával ellenőrizhető.

Én személy szerint nagyon szeretem ezeket a típusú süteményeket, mert általában minden hozzávaló megtalálható a kamrában/hűtőben, illetve tetszés szerint variálható a fűszerezés vagy a “belevalók”. Plusz az egész megvan 40 perc alatt. 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »