Norasz Kitchen

Snickers Szelet

Az úgy volt, hogy szert tettem egy tetemesebb mennyiségű sótlan földimogyoróra, és ha már így alakult, akkor kerestem valami finom desszertet, amibe felhasználhatom, mielőtt megavasodik. Így találtam rá erre a szuper receptre. 🙂 A Snickers csoki amúgy is a kedvenceim közé tartozik a maga nyúlós-mogyorós természetével, miért ne készítsem hát el sütemény formájában. Azt azonban muszáj kihangsúlyoznom, hogy egy kompromisszumos összetevő is belekerült, mégpedig a barna nádcukor. Ez ugyanis nem igazán fér bele az IR diétába, viszont azt mondják az okosok, hogy jóval egészségesebb, mint a finomított fehér párja. Sajna még nem vagyok olyan bátor, hogy “alternatív cukrot” használjak karamell készítéséhez, de még annak is eljön az ideje. Ezt leszámítva viszont próbáltam minél inkább megfelelni a saját kritériumaimnak. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

– 30 dkg liszt (nálam 1/3 rész tk tönköly, 1/3 rész durum és 1/3 rész fehér tönkölyliszt)

– 20 dkg vaj, vagy sütőmargarin

– 2 ek xilit és 4 ek kókuszvirág cukor

– 1 db tojás sárgája

– 0,5 csomag sütőpor

– 1 csipet só

Krém:

– 30 dkg sótlan földimogyoró

– 7,5 dkg barna nádcukor

– 7,5 dkg vaj vagy sütőmargarin

– 1 csipet só

– 2 ek agavé szirup (vagy méz, de nekem az nem fér bele)

– 3 ek víz

Díszítéshez:

– 50 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartarmú)

Elkészítés:

A tésztához a liszteket egy tálba mértem, majd hozzáadtam a sót, a sütőport, az édeseket, majd a tojássárgáját, és végül belemorzsoltam a vajat. Homogén tésztát gyúrtam, majd hűtőbe tettem amíg elkészítettem a krémet.

Ehhez a mogyorót durvára törtem (éppcsakhogy). A cukrot a vajjal, a sóval, az agavéval és a vízzel felforraltam, majd belekevertem a mogyorót. Kis ideig hagytam hűlni.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem, és a tésztát szépen elegyengettem benne (nem kell nyújtani). Erre egyenletesen rákanalaztam a tölteléket, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütöttem.

Még langyosan felszeleteltem. Végül olvasztott csokoládéval díszítettem. 🙂

Jótanács következik: ez a sütési idő bőven elég neki, mert különben nem lesz szépen szeletelhető!

20150712_124240

20150712_124200

20150712_124316

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!