Amit még sütni sem kell! 🙂 Hétvégi születésnapra kellett tortát készítenem, és gondolom emlékeztek, hogy aznap nem volt hideg cseppet sem…. Szóval előkaptam az egyik barátnőm receptjét (az ő tortájából 3 szeletet is megettem anno), kicsit átalakítottam, és sütés mentes verziót varázsoltam belőle. Hűsítő, savanykás, könnyű sütemény volt a cél, és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket! Arról nem is beszélve, hogy kb 20 perc alatt megvan az egész! 😉
Hozzávalók (10 szeletes tortához):
– 1 csomag diabetikus kakaós keksz (én Detkis omlósat használtam, azt hiszem az 200 gr)
– 100 g teavaj
– kevés mandula aroma (opcionális, de nagyon feldobja)
– 500 g zsírszegény túró
– 1 nagy pohár tejföl (bűnöztem, most 20% zsírtartalmút használtam, hogy tutira összeálljon, de legközelebb 12%-t használok az biztos)
– 2 dl cukrozatlan habtejszín
– 5 ek xilit + 1 ek folyékony stevia + folyékony édesítő ízlés szerint
– összesen 3 csomag expressz zselatin
– gyümölcs ízlés szerint, összesen 200 gr (én ribizlit használtam, és nagyon kevés erdei gyümölccsel díszítettem)
Elkészítés:
Először a kekszes alapot készítettem el. A kakaós omlós kekszet összetörtem, majd összekevertem kevés mandula aromával és a felolvasztott vajjal. Az egészet belenyomkodtam a kapcsos tortaforma aljába, és további felhasználásig hűtőbe tettem.
A krémhez a túrót összetörtem, hozzáadtam a tejfölt, az édeseket és 2 csomag expressz zselatint. A tejszínt nem túl kemény habbá vertem, a 3. csomag zselatin ebbe került, majd az egészet a krémhez kevertem.
Végül jöhetett a rétegezés. A kekszes alapra kentem a krém 1/3 részét, azt meghintettem egy kevés ribizlivel (ha mirelitet használunk, akkor érdemes előre kiolvasztani), majd rá egy réteg krém, ismét ribizli, és a krém harmadik része. A tetejét erdei gyümölccsel díszítettem, és egy éjszakára hűtőbe tettem. Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: