Norasz Kitchen

Kétszínű Keksztekercs

Imádom a keksztekercset…:) Nem tudok úgy szabadtéri, vásárózós eseményen részt venni, hogy ne vegyek egy keveset. Viszont a nevéből is adódóan, szinte biztos, hogy ennek az édességnek a hagyományos változata nem túl IR diéta kompatibilis. Szóval nosza, kipróbáltam házilag. Az elkészítés indoka az volt, hogy tetemes mennyiségű tönköly kekszre tettem szert (a Detki féle), aminek a legnemesebb felhasználási módja mi más lehetne, mint egy jó kis keksztekercs. 🙂 Az elkészítése nagyon egyszerű, az íze pedig fantasztikus! A fehér színű változatát még finomítanom kell outlook ügyileg, de bizton állíthatom, hogy az íze veri a klasszikus kakaósat! 😉

Hozzávalók (4 közepes rúdhoz):

Tekercs:

– 400 gr keksz darálva (nálam Detki bio tönköly keksz)

– 2 ek vaníliás fehérjepor (akár el is hagyható)

– 5 ek xilit + 2 ek stevia és egy kevés folyékony édesítő

– 1 ek cukrozatlan kakaópor

– 2 dl tej + amennyit esetleg még felvesz (nálam 0,1% zsírtartalmú)

– kevés mandula (vagy rum) aroma

Töltelék:

– 10 dkg sütőmargarin

– 12 dkg xilit

– 1 ek cukrozatlan kakaópor

Forgatáshoz:

– Kevés kókuszreszelék

Elkészítés:

A tekercsekhez a kekszet ledaráltam (ez a legmelósabb része a folyamatnak), majd két felé osztottam. Az egyik felébe belekevertem a kakaóport, a fehérjepor felét, kevés mandula aromát, az édesítők felét, a tej felét, és nyújtható masszává gyúrtam (bármi hiányzik még belőle, nyugodtan pótolhatjuk. Utálom azt a szót, de csak érzéssel ;)).

A kekszdara másik felével ugyanígy jártam el, csak kakaó nélkül. A két masszát kevés időre hűtőbe tettem.

Közben elkészítettem a krémet. A vajat robotgéppel addig habosítottam a xilittel, amíg az teljesen fel nem olvadt.

A kakaós tésztát kinyújtottam, majd a vajas töltelék egyik felével megkentem, feltekertem és megfeleztem.

A krém másik felébe kevés kakaóport kevertem, jól összedolgoztam, majd a kinyújtott fehér tésztalapra kentem. Feltekertem, majd azt is feleztem.

Az összesen 4 db rudat alufóliába csomagoltam, és egy éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap kókuszreszelékbe forgattam a külsejét (ez az esetleges hibákat is szépen elfedi :P).

20150523_122352

20150523_122406

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!