Na ezt már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni! Ugyanis egyszerűen nem akartam elhinni, amikor a TV-ben láttam/neten olvastam, hogy sütit lehet sütni anélkül, hogy kevernél, kutyulnál, netalántán gyúrnál és nyújtanál. A hétvégén kapóra jött ez a “szórt túrós” recept, nosza kipróbáltam.
Jelentem, működik! Puha, omlós, szaftos, és pofonegyszerű!!!!!! Én egyszerűen csak túróval teszteltem, de el tudom képzelni túró-gyümölcs vagy akár túrós-csokis verzióban is. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára került az asztalunkra. Vendégvárónak tökéletes, vagy akár egy kiadósabb leves után “másodiknak” is. 🙂
Hozzávalók (egy nagyobb tepsihez):
– 30 dkg liszt (nálam fele durum, fele fehér tönköly)
– 1 csomag sütőpor
– 10 dkg sütőmargarin
– 450 gr túró
– 1,5 marék mazsola (elhagyható)
– 10 dkg xilit + 4 ek a töltelékbe és a tetejére
– 4 db tojás
– 5 dl tej (én 0,1% zsírtartalmút használtam)
Elkészítés:
A liszteket kimértem, és összekevertem a sütőporral, valamint 10 dkg xilittel. 5 dkg margarinnal kivajaztam a tepsimet, majd ennek a lisztes keveréknek a felét egyszerűen csak rászórtam és elegyengettem.
Rámorzsoltam a túrót, meghintettem 2 ek xilittel, és beterítettem mazsolával. Ezután jöhetett a lisztes keverék másik fele.
A tojásokat egy villával egyszerűen összekevertem, majd felöntöttem a tejjel, és hozzáadtam a maradék 2 ek xilitet. Nekem így elég édes lett a tészta, de ha valaki nagyon édesszájú, az nyugodtan adhat még hozzá. 🙂
Az egész folyadékot a tészta tetejére öntöttem, villával megszurkáltam az egészet, hogy lefolyhasson az aljáig, majd 30 percig hagytam állni, hogy magába szívja, és jó szottyos legyen. 🙂 Ezután rácsipkedtem a másik 5 dkg margarint.
Előmelegített sütőben 160 fokon 40-45 perc alatt, tűpróbáig sütöttem. Ugye milyen egyszerű?? 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: