Norasz Kitchen

Házi Krémes

Mert ki ne szeretné a krémest??? Nekem nagy kedvencem, olyannyira, hogy szemtelenül nagy mennyiséget vagyok képes elfogyasztani belőle…már ha megengedem magamnak…:) Viszont az elkészítésre eddig nem nagyon mertem vállalkozni, hiszen a tökéletes, krémes állag elérése a lehetetlennel volt egyenlő számomra. Eddig! A leveles tésztát áthidaltam egy könnyű piskótával, a krémet pedig tökéletesen tudtam reprodukálni. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, kezdő cukrászoknak is bátran ajánlom, mindenkinek leesik majd az álla tőle. 😉

Én hagyományos módon szeleteltem, de el tudom képzelni akár tortaformában is! Tökéletes bármilyen alkalomra! 🙂

Hozzávalók (egy nagyobb tepsihez):

Tészta:

– 7 db tojás sárgája

– 15 dkg eritrit, vagy 10 dkg xilit (vagy ízlés szerint)

– 20 dkg liszt (nálam fele fehér tönköly, fele durum simaliszt)

– 1/2 cs. sütőpor

– 2 ek cukrozatlan kakaópor vagy karobpor

– 13 ek víz

Krém:

– 7 db tojásfehérje

– 9 ek eritrit, vagy xilit

– 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

– 6 dl víz

Tetejére:

– 4 dl habtejszín (minél kevesebb zsírtartalmú)

– 1 csomag expressz zselatin fix

– 5 dk csokoládéforgács

Elkészítés:

A tésztához a tojás sárgákat kikevertem az édesekkel, majd hozzáadtam a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaót. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

A krémhez a tojás fehérjéket kemény habbá vertem, félretettem. A vízből, az édesekből és a pudingporból sűrű krémet főztem, majd még forrón, több részletben hozzákevertem a fehérjehabot. Azonnal a tészta tetejére simítottam, és visszatoltam a sütőbe, alacsony hőfokon (kb 150-170 fok), még 10-15 percre. Ez azért nagyon fontos, hogy a tojást fertőtlenítsük.

A kész süteményt ezután kihűtöttem, és egy éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap a tejszínből és a zselatinból kemény habot vertem, amit rásimítottam a tetejére, és reszelt csokoládéval díszítettem. Egy-két óra a hűtőben, és szeletelhető is. 🙂

20150405_125313

20150405_125322

20150405_153254

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!