Megosztom veletek a pénteki rapid ebédemet. Előző nap jól kitaláltam, hogy csőben sültet szeretnék, mégpedig valami zöldéseset és húsosat. Egyébként nagy kedvencem a besamel, hiszen rengeteg szósznak, mártásnak, de akár sütemény krémnek is az alapját szolgáltathatja. Az elkészítés gyorsaságáról már nem is beszélve! 😉
Vettem tehát brokkolit, kicsit feltúrtam a fagyasztót, és ez lett belőle. Könnyű, diétás, és nagyon finom! Igaz, hogy minden hozzávalót elő kell készíteni, de higyjétek el, hogy még így sem macerás! 🙂
Hozzávalók (6 személyre):
– 1 nagyobb fej brokkoli
– 2 marék zöldbab (mirelit természetesen)
– 3 pár frankfurti virsli
– 10 dkg fekete erdei sonka (vagy füstölt-főtt tarja, vagy bacon)
– 1 fej vöröshagyma
– 3 ek durumliszt
– 3 ek olívaolaj
– kb 3 dl tej (vagy amennyit a besamel felvesz) – én 0,1% zsírtartalmút használtam
– só, bors, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát felvágtam, kevés olívaolajon megdinszteltem, majd félretettem. A brokkolit rózsáira szedtem, és zubogó vízben, kb 5 percig főztem. Én azért szeretem ezt a főzési technikát, mert így talán benne marad némi tápérték a zöldségben főzés után is….talán…:)
A brokkoli főzővizébe tettem a zöldbabot is, egy másik edényben pedig megfőztem a virslit, amit végül felkarikáztam.
Amikor minden készen állt, szépen összeraktam a tálat: alulra egyengettem a hagymát, rátépkedtem a fekete erdei sonkát, majd arra rétegeztem a zöldbabot. Picit megsóztam, majd erre jött rá a virsli, végül az egészet betakartam a brokkoli rózsákkal.
Előmelegített sütőben (kb 190 fok), fedetlenül sütöttem 15 percig, majd a tetejére sajtot szeleteltem, és még 10 percig visszatoltam, hogy szépen ráolvadjon. Nem kell sokáig a sütőben hagyni az ételt, plusz nem is kell nagy lángot beállítani, hiszen már minden elő van készítve, csak az ízeknek kell összeérni, a besamelnek picit megpirulni, majd a sajtnak szépen ráolvadni! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: