Norasz Kitchen

Kókuszkocka – egy kis nosztalgia :)

Ezt a süteményt még a múlt hétvégi családi összejövetelre sütöttem. Szeretem, mert tökéletes nagyob létszámú vendégsereg kiszolgálására is, valamint szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné ezt a klasszikus kókuszos desszertet. 🙂 Magam is azt hittem, hogy sokkal macerásabb, de mostmár bizonyítékom is van arra, hogy ez nem igaz. A recepteket több helyről szereztem be és ollóztam össze. A piskóta Nassoló Naplopóé, a máz pedig Kakukkfűé. 😀

Nem is szaporítom tovább a szót, íme a recept:

Hozzávalók (kb 30 kockához):

Piskótához:

– 35 dkg liszt (15 dkg tk búza, 15 dkg fehér tönköly, 5 dkg zabpehelyliszt)

– édesítők: 4,5 ek eritrit, 4, 5 ek xilit, 1 ek édesítő granulátum

– 4 ek kókuszzsír olvasztva, illetve 0,5 dl kukorica olaj

– 1,5 dl tej

– 4 tojás

– 1 cs. sütőpor

Mázhoz:

– 150 gr zsiradék – nálam fele sütőmargarin, fele kókuszzsír

– eritrit és xilit ízlés szerint (kb 10 dkg összesen)

– 3 ek víz

– 3 ek karbpor

– 2 tk rumaroma

– 1 csomag kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

Először a piskótát készítettem el. Egy tálba mértem a liszteket és hozzáadtam a sütőport.

Egy másik tálban habosra kevertem a tojássárgákat a tejjel, az édesítőkkel és az olajjal.

A harmadik tálban pedig kemény habbá vertem a tojások fehérjét.

Az lisztes keveréket apránként adagoltam a sárgájához, felváltva pedig a tojáshab felével lazítottam. Végül a maradék habot nagy mozdulatokkal hozzákevertem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és 175 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem (kb 20 perc).

Amíg a tészta hűlt, elkészítettem a mázat: a kókusz kivételével minden hozzávalót alacsony lángon összemelegítettem.

A piskótát felkockáztam, majd egy villa segítségével a mázba mártottam, és kókuszreszelékbe forgattam. Végül 30 percre hűtőbe tettem. 🙂

20150201_123246 - Copy

20150201_154809

20150201_123300 - Copy

20150201_154755

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!