Norasz Kitchen

Nagyon egészséges túrógombóc

Hogy miért is az? Sorolom: túró, az ugye alap. Zabkorpa, zabpehely, no prézli, joghurt. Ugye elég meggyőző? 😉 Életemben először készítettem “hamis morzsát” zabkorpából, és működik! Szóval ezennel ünnepélyesen kijelenthetjük, hogy megtaláltuk az egészséges desszertek királyát (vagy királynőjét). Éljen a túrógombóc! 🙂

Az eredeti receptet egy olyan oldalon találtam, ami még számomra is új volt, de szívből ajánlom mindenkinek, aki életmódot váltott/szeretne váltani, mert nagyon nagyon hasznos. Szóval az eredeti recept itt. Jó böngészést! 🙂

No de akkor következzen A recept:

Hozzávalók (kb 20 közepes darabhoz):

Gombócokhoz:

– 500 gr túró

– 2 tojás

– 3- 4 ek eritrit

– 50 gr zabkorpa

– 50 gr zabpehely

– 1 csipet só

“Prézlihez”:

– 100 gr zabkorpa

– 2 tk kókuszzsír

– kb 0,5 dl víz

– 3-4 ek eritrit

Elkészítés:

A gombócok hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy a korpa és pehely megpuhuljon.

Közben elkészítjük a zabprézlit. A korpát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet. Ez azért kell, hogy megpuhuljon. Az elején összeáll a massza, de ahogy párolog a víz, úgy szépen morzsásodik újra. Amikor már szép aranybarna és puha, akkor édesítjük egy kevés eritrittel és lehúzzuk a tűzről.

Kb 1,5 liter vizet felfőzünk (én azt is szoktam édesíteni egy kicsit), a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd a zubogó vízbe tesszük őket. Kb 8 perc alatt megfőzzük. Még forrón a “prézlibe” forgatjuk, majd tálra helyezzük őket.

Én fahéjas édesítős joghurttal ettem, de tökéletes hozzá diabetikus lekvár, vagy akár gyümölcs is!

20150109_122752

20150109_123025

20150109_123246

20150109_123329

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!