Hogy miért is az? Sorolom: túró, az ugye alap. Zabkorpa, zabpehely, no prézli, joghurt. Ugye elég meggyőző? 😉 Életemben először készítettem “hamis morzsát” zabkorpából, és működik! Szóval ezennel ünnepélyesen kijelenthetjük, hogy megtaláltuk az egészséges desszertek királyát (vagy királynőjét). Éljen a túrógombóc! 🙂
Az eredeti receptet egy olyan oldalon találtam, ami még számomra is új volt, de szívből ajánlom mindenkinek, aki életmódot váltott/szeretne váltani, mert nagyon nagyon hasznos. Szóval az eredeti recept itt. Jó böngészést! 🙂
No de akkor következzen A recept:
Hozzávalók (kb 20 közepes darabhoz):
Gombócokhoz:
– 500 gr túró
– 2 tojás
– 3- 4 ek eritrit
– 50 gr zabkorpa
– 50 gr zabpehely
– 1 csipet só
“Prézlihez”:
– 100 gr zabkorpa
– 2 tk kókuszzsír
– kb 0,5 dl víz
– 3-4 ek eritrit
Elkészítés:
A gombócok hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy a korpa és pehely megpuhuljon.
Közben elkészítjük a zabprézlit. A korpát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet. Ez azért kell, hogy megpuhuljon. Az elején összeáll a massza, de ahogy párolog a víz, úgy szépen morzsásodik újra. Amikor már szép aranybarna és puha, akkor édesítjük egy kevés eritrittel és lehúzzuk a tűzről.
Kb 1,5 liter vizet felfőzünk (én azt is szoktam édesíteni egy kicsit), a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd a zubogó vízbe tesszük őket. Kb 8 perc alatt megfőzzük. Még forrón a “prézlibe” forgatjuk, majd tálra helyezzük őket.
Én fahéjas édesítős joghurttal ettem, de tökéletes hozzá diabetikus lekvár, vagy akár gyümölcs is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: