Ancsától kaptam ezt a remek kis receptet. Ez történik akkor, amikor muffinra vágyik az ember, de nincs türelme adagonként sütögetni. Ancsa fogta tehát a tésztát, tepsibe tette, és egészben kisütötte. És milyen igaza volt…:)
Kávé mellé tökéletes nasi, illetve édességvágy csökkentőnek, vagy rapid vendégvárónak is kiváló. Ennek a sütinek a reform mivoltát az is fokozza, hogy aszalt vörös áfonyát használunk, ami ugyan cukortartalom szempontjából nem a legelőnyösebb, de bevallom, néha én is elmajszolok egyet-egyet szemet, hiszen a szervezet számára nélkülözhetetlen antioxidánsokat tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy milyen finom! 😉
Íme a recept:
Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez):
– 2 bögre graham liszt
– 1 cs. sütőpor
– kevés vanília aroma vagy őrölt vanília
– 1 egész tojás
– 3/4 bögre olaj
– 1/2 bögre édesítő (eritrit vagy nírfacukor, netalántán folyékony vagy granulátum)
– 1 bögre tej
– 100 g aszalt vörös áfonya – de lehet más gyümölcs
– 1 tábla étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
– 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverem majd hozzá adom a többit (tej, olaj, tojás). Az egészet jól eldolgozom, majd hozzáadom a 100 g aszalt vörös áfonyát és egy tábla étcsokoládét apróra vágva.
A kikevert masszát sütőpapírral borított tepsibe teszem. 180 fokos sütőben megsütöm. Sütési ideje kb 30 perc, de tűpróbával ellenőrizhető.
Én személy szerint nagyon szeretem ezeket a típusú süteményeket, mert általában minden hozzávaló megtalálható a kamrában/hűtőben, illetve tetszés szerint variálható a fűszerezés vagy a “belevalók”. Plusz az egész megvan 40 perc alatt. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: