Végre végre igazi paleo recept is helyet kap a blogon! Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy ne csak az IR diétához köthető édességeket szerepeltessem, hanem legyen paleo, gluténmentes és/vagy laktózmentes recept is!
Az első paleolit édesség pedig rögtön egy közkedvelt, és igen elegáns sütemény, a sacher torta lesz, amit Magdi készített, és megengedte, hogy ide is feltöltsem! :). Eredetijét itt találjátok. Szerintem nagyon szép lett, köszönet érte! Próbáljátok ki! 🙂
Hozzávalók:
Tészta:
– 16 dkg liszt – fele mandula, fele gesztenyeliszt
– 6 db tojás
– 10 dkg kókuszzsír
– 18 dkg paleo étcsokoládé
– 16 dkg eritrit
– cukormentes baracklekvár a töltéshez
Máz:
– 12 dkg eritrit
– 2 ek víz
– 10 dkg paleo étcsokoládé
– 3 dkg kókuszzsír
– 1 mokkáskanál ecet
Elkészítés:
10 dek eritritet a kókuszzsírral jól elkeverünk, majd a gőz felett megolvasztott csokoládét hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd mehet bele a 6 tojás sárgája. A fehérjéket a maradék 6 dkg eritittel kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan a másik keverékhez adjuk. Végük fokozatosan belekeverjük a lisztet is. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 150 fokon megsütjük (tűpróba!).
Ha elkészült a tészta kihűtjük, majd kettévágjuk, és az alját megkenjük lekvárral. Ráhelyezzük a másik lapot, és a torta tetejét is bevonjuk.
A mázhoz az eritritet a vízzel és ecettel forrásig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét. Ha már teljesen sima a keverékünk, akkor beledolgozzuk még a kókuszzsírt is. Végül bevonjuk vele a tortánkat. Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: