Íme a megígért gasztro ajándék így Karácsony előtt néhány nappal. 🙂 Nagyon bájos, egyedi ajándék lehet minden édesszájú családtagnak vagy barátnak! Az eredeti ötlet sajnos nem tőlem származik (be kell valljam), hanem a Nők lapja konyha karácsonyi számából, de a kivitelezés már az én dolgom volt! 😉 Miután a kis gömbök célba értek, nem bírtam megállni, és csináltam egy-egy külön adagot magunknak is, hogy ugyan teszteljük már le, hogy mit is ajándékoztam én valójában…hát nem csalódtam. Ez egyszerűen isteni! Lélekmelegítő, karácsonyízű csoda! Próbáljátok ki! Tiszta szívvel csak ajánlani tudom! 🙂
Hozzávalók (2 adag “instant” forró csokihoz)
– 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
– 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
– 2 púpozott ek nyírfacukor
– 1 ek kókusztejpor
– 5 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
– 2 dkg fehér csokoládé (ez opcionális, nélküle is finom)
– cukormentes pillecukor (amennyi csak belefér ;))
Elkészítés:
Először is beszerezzük a műanyag gömböt, ami alapjául szolgál az ajándékunknak. Én kreatív boltban találtam rá, de szerintem csatos befőttes üveggel, vagy egy sima befőttes üveggel is simán kivitelezhető a dolog.
A csokoládét apró darabokra vágtam (ez a legmacerásabb része, ígérem), és kis időre hűtőbe tettem (hamar olvad a kézmelegtől). Ezután pedig nem volt más dolgom, mint egymásra rétegezni a hozzávalókat, és szépen “elegyengetni” a gömbben. A sorrend pontosan úgy volt, ahogy a hozzávalókat fent leírtam.
Ezután a következő receptet mellékeltem a gömb kis akasztóján:
“Forralj fel 4 dl tejet. A pillecukrot tedd félre, és a gömb hozzávalóit keverd el kevés forró tejben, majd add a többihez.”
Ezt persze még lehet cicomázni, de nekem ennyi fért a papírra! 🙂
Nem mellékesen megjegyzem, hogy én soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fantasztikus a pillecukor a forró csokiban. Ahogy beledobjuk, azonnal megolvad egy kicsit, és szinte elillan a szájban. Óriási élmény! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: