Norasz Kitchen

Reform Advent 18. nap: A legegyszerűbb ricottakrém – bármilyen alkalomra, vagy csak úgy

Igazi pihenős receptet hoztam mára, hosszú munkanap után. Néha már nincs kedvem sütni, csak összeütök valami hasonló finomat, hogy az édesség igényemet kielégíthessem. Ezért a nem túl elegáns tálalás is a képen. 🙂 Néha ez vacsorám/reggelim. Vagy a tízóraim, vagy az uzsonnám. Imádom! Kalóriaszegény, eszméletlenül sokféleképpen variálható, és bármilyen alkalomra megállja a helyét (persze ha nem a kis kék csuporban szervírozzák :)).

A ricotta amúgy is a szívem csücske, mert sokkal krémesebb állagú, mint a túró, ezért krémekben is tökéletesen megállja a helyét, árban pedig vetekszik a túróéval. Hát kell ennél több? 😉

Ígérem, hogy hamarosan elkészítem az elegánsabb verzióját is, és megmutatom!

Hozzávalók (a kék csupros verzióhoz):

– 125 gr ricotta

– 2 ek zabpehely

– 2 ek natúr joghurt

– kevés édesítőszer

– gyümölcs ízlés szerint (nálam most mandarin)

– fahéj, vagy vanília, vagy mindkettő 😉

Elkészítés:

A ricottát villával krémesre kevertem, majd hozzáadtam a zabpelyhet, és a joghurtot. Kicsit várhatunk vele, akkor megpuhul a zab, de én roppanósan szeretem.

Kevés édesítővel, fahéjjal és vaníliával  ízesítettem, majd beledaraboltam a gyümölcsöt is. Ezután kényelembe helyeztem magam, és jóízűen bekanalaztam. Ennyi! 😉

 CIMG3970

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!