Igazi pihenős receptet hoztam mára, hosszú munkanap után. Néha már nincs kedvem sütni, csak összeütök valami hasonló finomat, hogy az édesség igényemet kielégíthessem. Ezért a nem túl elegáns tálalás is a képen. 🙂 Néha ez vacsorám/reggelim. Vagy a tízóraim, vagy az uzsonnám. Imádom! Kalóriaszegény, eszméletlenül sokféleképpen variálható, és bármilyen alkalomra megállja a helyét (persze ha nem a kis kék csuporban szervírozzák :)).
A ricotta amúgy is a szívem csücske, mert sokkal krémesebb állagú, mint a túró, ezért krémekben is tökéletesen megállja a helyét, árban pedig vetekszik a túróéval. Hát kell ennél több? 😉
Ígérem, hogy hamarosan elkészítem az elegánsabb verzióját is, és megmutatom!
Hozzávalók (a kék csupros verzióhoz):
– 125 gr ricotta
– 2 ek zabpehely
– 2 ek natúr joghurt
– kevés édesítőszer
– gyümölcs ízlés szerint (nálam most mandarin)
– fahéj, vagy vanília, vagy mindkettő 😉
Elkészítés:
A ricottát villával krémesre kevertem, majd hozzáadtam a zabpelyhet, és a joghurtot. Kicsit várhatunk vele, akkor megpuhul a zab, de én roppanósan szeretem.
Kevés édesítővel, fahéjjal és vaníliával ízesítettem, majd beledaraboltam a gyümölcsöt is. Ezután kényelembe helyeztem magam, és jóízűen bekanalaztam. Ennyi! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: