Norasz Kitchen

Reform Advent 17. nap: Karácsonyi puszedli

Gasztroajándék csomagom másik darabja ez a felettébb cuki kinézetű sütemény. 🙂 Eredetije a csokoládé pöffeteg nevet viseli, a receptet pedig Puffinnál itt találjátok. Én inkább puszedlinek neveztem el őket, az azért mégis bájosabb…:) És ha már karácsony, akkor kakaós – mézeskalács ízben készültek. A képeket elnézve biztos voltam benne, hogy ez egy nagyon nehezen kivitelezhető édesség, de tévedtem. Az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb téli desszert, olyan mint a havas háztető.

Én így készítettem:

Hozzávalók (kb 20 nagyobb puszedlihez):

– 150 gr liszt (fele fehér tönköly, fele durum)

– 60 gr cukrozatlan kakaópor

– 5 ek eritrit, plusz egy kevés porrá zúzva a hempergetéshez

– édesítő ízlés szerint – folyékony vagy granulátum

– 1/2 csomag sütőpor

– 60 gr hideg vaj

– 2 db tojás

Elkészítés:

A tojásokat kissé felvertem az eritrittel, majd hozzáadtam az összes száraz hozzávalót, végül belemorzsoltam a hideg vajat. Kézzel homogén tésztát gyúrtam belőle, amjd egy órát pihentettem a hűtőben.

Kevés eritritet (kb 2-3 ek) porrá zúztam, majd diónyi darabokat csíptem a hideg tésztából, meghempergettem az eritritben, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket (hagyjunk helyet közöttük, mert kicsit nőni fognak).

200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd a még forró puszedliket ismét a “poreritritbe” (lehetne poritrit is, haha :)) forgatjuk. Ugye milyen egyszerű? 🙂

20141216_113519

20141216_113541

CIMG4051

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!