A 12. nap ismét vendég recept – örül a szívem, hogy egyre több általatok készített egészséges étket is meg tudok mutatni. 🙂 Nagyon köszönöm a receptet Erának, hiszen nincs Karácsony hókifli nélkül. Volt szerencsém meg is kóstolni ezt a sütit (a hatodik után már le kellett állítanom magam…), és bizton állítom, hogy talán finomabb, mint az eredeti! Az elkészítése pedig pofon egyszerű! Íme:
Hozzávalók:
– 240 gr teljes kiörlésű búzaliszt
– 240 gr vaj
– 60 gr eritrit (akinek szabad, készítheti nádcukorral is)
– 120 gr darált dió
– vanília aroma vagy szárított vanília ízlés szerint
Elkészítés:
Minden hozzávalót szépen összegyúrunk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük.
Diónyi darabokat csípünk le a tésztából, kicsit megsodorjuk és kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.
A hókiflit eredetileg ugye porcukorba forgatva tálaljuk. Ezeket viszont natúron ettük, és egyáltalán nem hiányzott a “hó”. 🙂 De teljesen el tudom képzelni, hogy porrá őrölt eritritben kicsit megfürdetjük a szépségeket, és akkor igazi hókiflikké avanzsálódnak. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: