Norasz Kitchen

Reform Advent 12. nap: Hókifli hó nélkül – vendég recept

A 12. nap ismét vendég recept – örül a szívem, hogy egyre több általatok készített egészséges étket is meg tudok mutatni. 🙂 Nagyon köszönöm a receptet Erának, hiszen nincs Karácsony hókifli nélkül. Volt szerencsém meg is kóstolni ezt a  sütit (a hatodik után már le kellett állítanom magam…), és bizton állítom, hogy talán finomabb, mint az eredeti! Az elkészítése pedig pofon egyszerű! Íme:

Hozzávalók:

– 240 gr teljes kiörlésű búzaliszt

– 240 gr vaj

– 60 gr eritrit (akinek szabad, készítheti nádcukorral is)

– 120 gr darált dió

– vanília aroma vagy szárított vanília ízlés szerint

Elkészítés:

Minden hozzávalót szépen összegyúrunk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük.

Diónyi darabokat csípünk le a tésztából, kicsit megsodorjuk és kifliket formázunk belőlük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

A hókiflit eredetileg ugye porcukorba forgatva tálaljuk. Ezeket viszont natúron ettük, és egyáltalán nem hiányzott a “hó”. 🙂 De teljesen el tudom képzelni, hogy porrá őrölt eritritben kicsit megfürdetjük a szépségeket, és akkor igazi hókiflikké avanzsálódnak. 😉

20141206_171535

20141206_171607

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!