Norasz Kitchen

Reform Advent 11. nap: Reform (Rigó) Jancsi

Na ez az a sütemény, amiről nem vagyok hajlandó lemondani, úgyhogy elkészítettem a reform változatát. Sajnos igazán kalóriaszegény verziót még nem sikerült kiagyalnom, viszont ilyen formában azért egy kicsit már egészségesebb! 😉 Az állaga tökéletes lett, az íze még tökéletesebb! Készítsétek el Karácsonyra, nem fogjátok megbánni. Kiindulási recept itt

Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez – kb 12 szelethez):

Piskóta:

– 6 db tojás

– 4 ek fehér tönköly liszt

– 2 ek cukrozatlan kakaópor

– 6 ek eritrit + édesítő ízlés szerint

– 1 kk sütőpor

– 1 csipet só

Krém:

– 0,5 l cukrozatlan habtejszín

– 1 csomag zselatin fix

– kevés édesítő

– 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Csokimáz:

– 100 gr 70% kakaótartalmú étcsokoládé

– 3 dkg vaj

– ha nagyon sűrű lenne, akkor még egy löttyintésnyi tej

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgáját szép fehérre kevertem az eritrittel, a fehérjét pedig a csipet só segítségével kemény habbá vertem.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekevertem, majd hozzáadtam a tojás sárgájához (ha nagyon nehezen keverhető, adjunk hozzá 1 dl hideg vizet).

Ezután óvatos mozdulatokkal belekevertem a tojáshabot is (vigyázzunk össze ne törjön!).

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem. A sütési idő változhat, mindig tűpróbával ellenőrizzük, de az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

A kész piskótát szobahőmérsékletűre hűtöttem, közben pedig elkészítettem a krémet: A habtejszínt a zselatinnal és egy kevés édesítővel félig felvertem, majd 7 evőkanálnyit kiszedtem belőle. Ezt a kis adagot kemény habbá vertem, majd a hűtőbe tettem. A maradék habhoz adtam a kakaót, és ezt is kemény habbá vertem. Kevés ideig hűtöttem tettem, hogy a zselatin kifejthesse a hatását. Sima étkezési zselatinnal is dolgozhatunk, ekkor 1 dl vízben oldjunk fel kb 2 kávéskanál zselatint, kevés ideig hűtsük, majd ha kezd sűrűsödni, akkor adjunk a habhoz, és úgy verjük fel.

A kihűlt piskótát kettévágtam, és megtöltöttem a kakaós krémmel. Erre jött a fehér krém, majd a piskóta másik fele.

A csokit a vajjal felolvasztottam, és egyenletesen eloszlattam a sütemény tetején. Amikor már félig megdermedt, akkor vizes késsel bejelöltem a szeleteket, így könnyebb lesz vágni, és nem fog széttörni a máz.

WP_20141207_002

 20141207_133108

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!