Norasz Kitchen

Reform Advent 8. nap: Fehércsokoládé likőr

A 8. napi recept is kiváló gasztro ajándék lehet, hiszen egyszerű, egyedi, finom, és szinte cukormentesen is elkészíthető. Ja, és a variációk száma végtelen. A képen látható üveg apósom névnapi ajándéka – mi már leteszteltük itthon, és finom! 😉

Íme a fehér csokis verzió:

Hozzávalók:

– 5 dl főzőtejszín

– 1 és 3/4 tábla fehércsokoládé (na ennek a cukortartalma elkerülhetetlen, úgyhogy itt lehet még reformosítani, mondjuk egy 70% kakaótartalmú csokival)

– 5 ek eritrit

– őrölt vanília , vagy egy vaníliarúd kikapart belseje

– 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)

– bő 1 dl tej

– 2 dl vodka (aki ütősebbre szeretné, az tegyen bele 3 dl-t ;))

Elkészítés:

Először is leszögezném, hogy a feles pohár amit eddig használtam az valójában nem egy felesnyi, hanem kb 7 cl befogadására alkalmas, ezért a bő 1 dl tej megfogalmazás a hozzávalóknál. Tehát ez a mennyiség valójában 1,2 dl saccperkábé. De kezdjük az elejéről:

A tejszínt alacsony lángon elkezdtem melegíteni, és hozzáadtam a csokoládét. Megvártam amíg felolvad, majd következett az eritrit és a vanília. Szépen összefőztem az egészet folyamatos kevergetés mellett (nem tudom, hogy van-e jelentősége eltarthatóság szempontjából, de én biztonságosabbnak láttam, ha egyet “rottyan”). Vigyázzunk, hamar leég!

Ezután szépen türelmesen kivártam, amíg ez az alap szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor leszűrtem és hozzáadtam a vodkát. Összekevertem, és az egészet egy csinos kis csatos üvegbe töltöttem, majd be a hűtőbe. Ebből a mennyiségből egyébként kb. 8 dl lesz.  Állítólag hűtve 2-3 hétig is eláll, majd meglátjuk! :)Beszámolok róla!

Elnézést a satnya kép minőségért, de sietve tudtam csak lefotózni a művet, mert késésben voltunk! Remélem azért a lényeg látszik 🙂

CIMG3990

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!