Norasz Kitchen

Színes rakott tészta

Ez az étel nem engem dicsér, hanem drága egyetlen férjemet, aki hétvégén ezzel az isteni, egészséges, diétás és szemet gyönyörködtető ebéddel várt haza. Ebből a mennyiségből elég nagy adag lesz, úgyhogy aki nem több főre készíti, vagy nem szeretné három napig ezt enni (bár ebből még az sem lenne túlzás), akkor felezze az adagokat nyugodtan.

Hozzávalók  – egy jó nagy tepsihez :):

– 1 kg darált sertéshús

– 1 nagyobb fej vöröshagyma

– 2 db kápia vagy piros színű kaliforniai paprika

– 5 db kis cukkini

– 3 db paradicsom

– 1 csomag (350 g) teljes kiörlésű trikolor tészta

– 1,5 dl száraz fehérbor

– chili, oregano, kevés citromlé és balzsamecet

– sajt a tetejére (itt: füstölt gomolya)

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és ekkor kerül bele a chili is. Felöntjük a borral, megvárjuk amíg az alkohol elillan. Citromlével és kevés balzsamecettel még bolondíthatjuk, és az egészet addig pároljuk, amíg elfő a leve és megpuhul a hús. Közben megfőzzük a tésztát is, de az “al dente” állagnál is keményebbre hagyjuk, hiszen a sütőben még tovább puhul majd. Egy nagyobb méretű tepsit kevés olívaolajjal kikenünk, és a nyers cukkini karikákkal szépen kibéleljük az alját. Jöhet rá egy réteg tészta, a húsos ragu, majd a paprika és a paradicsom is felkarikázva (nyersen). Erre jöhet megint egy réteg tészta, majd hús, a történetet pedig cukkini karikákkal zárjuk. A tetejére sajtot reszelünk, és 200 fokos sütőben 45 percig sütjük, vagy addig, amíg a sajt szépen megpirul. Ennyire egyszerű! 😉

CIMG3874

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!