Elfogultság nélkül állíthatom, hogy ez a legeslegfinomabb (és talán a legegyszerűbb) keksz amit valaha készítettem. Eredetileg csokidarabos amerikai keksznek indult a dolog, de addig csűrtem csavartam a hozzávalókat, hogy végül kaptam egy olyan fantasztikusan rugalmas, homogén tésztát, amit muszáj volt kinyújtanom és kiszaggatnom. Omlós, de mégis lágy, vaníliás, de mégis csokis álom. imádnivaló!!! 🙂
Hozzávalók (20-25 darabhoz):
– 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam)
– 2 csomag pudingpor (én egy tejszín ízűt és egy vaníliásat használtam)
– 1 egész tojás
– 1 tk sütőpor
– 15 dkg vaj
– 3 ek eritrit + folyékony édesítő
– 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
– 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
A lisztet kimértem, majd belekevertem a sütőport, a pudingport és az eritritet. Ezután hozzámorzsoltam a vajat, és beleütöttem a tojást. Homogén tésztává gyúrtam, közben folyékony édesítővel még ízesítettem. 10 percig pihentettem a hűtőben.
A tésztát kinyújtottam fél cm vastagra, és korongokat szaggattam belőle (egy tetszőleges méretű pohár tökéletes erre a célra), szélüket pedig egy villával “csipkéztem”. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem őket (200 fokon).
Az étcsokoládét felolvasztottam egy pici kókuszolajjal, a sütemények felét belemártottam, majd sütőpapíros tálcára helyeztem őket, és ahűtőbe tettem amíg meg nem szilárdult a csoki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: