Norasz Kitchen

Reform Néró

Ma terápiás sütést tartottam a héten megtépázott idegrendszerem megnyutatására. Nem tudom ki hogy van vele, de engem lenyugtat a sütés. A főzés nem (egyelőre), de a sütés igen. Mondjuk az is biztos közrejátszik, hogy így a tél közledtével már a sütő melege is jólesik, na meg amikor az éppen készülő sütemény illata belengi a lakást, na az a legjobb az egészben! Tudnám egész életemben csinálni! 😉

A terápia tárgya, vagyis inkább eredménye a Néró süti reform változata lett. Hallottam én már erről a süteményről korábban is, de nem lekváros, hanem vajas csokoládékrémmel töltött változatban. Vagy az nem az? Kérlek világosítsatok fel ha rosszul tudnám, jó pap is holtig tanul! Előre is köszönöm! 🙂

A recept pedig a következő:

Hozzávalók:

– 16 dkg szobahőmérsékletű kókuszolaj

– 7 dkg eritrit, és hozzá még folyékony édesítő ízlés szerint

– 5 tojás sárgája

– 25 dkg liszt (10 dkg világos rozsliszt, 5 dkg teljes kiörlésű rozsliszt, 5 dkg teljes kiörlésű búzaliszt, 5 dkg világos tönkölyliszt)

– 1 tk sütőpor

– pici citromlé

– 1.5 dl tej

– őrölt fahéj vagy vanília aroma, vagy száratott vanília – odabízom

– lekvár ízlés szerint

– 4 dkg étcsokoládé (természetesen 70% kakaótartalmú)

– kevés vaj a csokihoz

Elkészítés:

A liszteket kimértem, és a sütőporral együtt tálba szitáltam. Egy másik edényben összekevertem a kókuszolajat és az édesítőket  (azért jó ha szobahőmérsékletű az olaj, mert akkor nég robotgép sem kell), majd egyenként hozzáadtam a tojásokat, és összedolgoztam. Ezután apránként adagoltam a lisztet, és a tejet úgy, hogy végig “keverhető” massza maradjon. nem szabad, hogy úl lágy legyen, de ennyi folyadékkal szerintem pont a jó állagot kapjuk meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk a tésztából. legegyszerűebb, ha két kanál segítségével formázzuk őket, mert így nagyjából egyformák lesznek. Nem kell lapogatni őket, mert a kókuszolajtól megolvadnak a sütőben, és maguktól szépen elfolynak. 🙂 170 fokon kb. 7-8 percig sütjük őket. Akkor jó, ha az alja már egy kis színt kap, de vigyázzunk, könnyen odaég. miután kihűltek a kis korongok, lekvárral összeragasztjuk őket, majd a csokit felolvasztjuk a vajjal (mikróban kb 1 perc), és cseppeket helyezünk a közepükre. Imádnivaló, szaftos, kis sütik, szerintem átmenetet képeznek a linzer és a piskóta között. Nekem 80 sütemény lett ebből a mennyiségből, ami összeagasztva ugye 40 közepes darab. 🙂

 

CIMG3793

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!