A minap ebéd utáni édességre vágytam, és olyanra vetemedtem, amire még soha: mikrós sütit készítettem. Szépen lassan egyébként oldódnak bennem ezek a rögeszmék, hiszen szükség néha törvényt bont. Emlékszem régen szentségtörésnek gondoltam a fröccsöt is mint olyat, hiszen minek elrontani azt a jó bort a szódával. Aztán amikor volt szerencsém eltölteni egy nyári hetet Rómában, ott jöttem rá, hogy ez az ital igenis frissítő, és azóta is ilyen formában fogyasztom a bort. 🙂 Ez van, öregszem, változom. Na de vissza a recepthez. Alapvetően nem mondanám, hogy nagy rajongója voltam/vagyok a puncsos dolgoknak, uram szerelmem viszont igen, úgyhogy az ő kedvében (is) akartam járni, amikor elkészítettem ezt a desszertet. Az eredeti ötletet a FittKonyha puncstortája adta, de nekem nem volt egy ‘tortányi’ időm, úgyhogy ez lett a vége. De megérte, mert nagyon nagyon finom! Ajánlom azoknak, akik még nem igazán barátkoztak meg a puncsos édességekkel.
Hozzávalók (2-3 adag):
– 30 g teljes körlésű liszt (fele búza, fele rozs)
– 20 g kakópor
– 1 db tojás + egy fehérje (elhagyható, nekem volt egy megmaradt)
– 1 tk sütőpor
– 1 dl tej
– édesítő
– csipet só
– 1 ek olvasztott kókuszolaj
– 1 tk citromlé
– 30 g dió apróra vágva
– 0.5 dl gyümölcslé
– 2 ek diabetikus lekvár (kedvenceim a Pacific lekvárok)
– 1 csomag puncs pudingpor
– 0.5 l tej
A pundingot megfőztem, hűtöttem. A tészta száraz hozzávalóit egy mikrózható tálba tettem. Beleütöttem a tojást, hozzáadtam a tejet, az édesítőt, az olajat és a citromlevet. Összekevertem, majd 6.5 – 7 percre beraktam a mikróba. A kész tésztát kihűtöttem, majd elmorzsoltam, és hozzáadtam a diót, a lekvárt és a gyümölcslevet. Összekevertem egy homogén masszává, majd poharakba rétegeztem a pundinggal!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: