Körülbelül egy éve tervezem, hogy valamilyen formában megosztom azokat a tapasztalatokat, amelyeket konyhai kísérletezéseim során felhalmoztam ilyen- olyan formában (általában postiteken vagy fecniken). “Jó munkához idő kell” alapon, ennek most érkezett el az ideje, amikor van egy szabadnapom, és kávét szürcsölgetve, nyugodtan foglalkozhatok a hobbim ezen oldalával is! 🙂 És hogy miért pont egy éve tervezgetek? Ez igen egyszerű: kb ekkorra tehető, hogy radikálisnak mondható életmódváltásba kezdtem. Ennek egyrészt egészségügyi indokai is voltak (ha annyit mondok, hogy 160 gr-os CH diéta, akkor szerintem minden érintett felismeri), aminek ma már örülni is tudok. Hiszen egész életemben kerestem egy olyan életformát, ami egészséges, hosszú távon tartható, és természetesen bomba alakot is eredményez! 🙂 Nos, azt hiszem nekem ez lett az: a finomtott szénhidrátoktól és cukortól mentes életmód megspékelve rengeteg sporttal. Imádom! 🙂
De ez – valljuk be – , nem mindig könnyű menet, pláne ha valaki olyan édesszájú, mint én vagyok. Ezért is kezdtem el kísérletezgetni olyan alapanyagokkal és finomságokkal, amelyek beilleszthetők ebbe a keretbe. Nem mondom, hogy minden tökéletesen sikerül, de nem is ez a cél, mint ahogyan ennek a blognak sem az a célja, hogy valami merőben újat mutasson vagy alkosson. Csupán szeretnék talán hasznos tippeket, ötleteket, praktikákat, recepteket mutatni, amelyek az én életemet is könnyítik és megédesítik, azokhoz a fantasztikus emberekhez csatlakozva, akiknek blogjaiból én is rengeteget merítettem (őket egyébként majd rendszeresen megemlítem, mert tényleg fantasztikusak).
Ami az én gasztrovilágomhoz adott: egy miniatűr, de egyre joban felszerelt konyha, egy szerető férj, aki lelkesen fogyasztja alternatív csemegéimet, egy elfogadó család, ahol mindig készül “Nórinak is valami finom”, sok imádnivaló barát, akiknek még mindig lelkiismeretfurdalásuk van, ha a jelenlétemben kókuszgolyót esznek, és én, aki próbálgatom a szárnyaimat, és mindezt megosztom itt! Jó olvasást! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: