Nos, igen. Ez volt első kísérleteim egyike. Elkészítése annyira nem újító, de sokszor nem is ez a lényeg szerintem, hiszen a legjobb dolgok sokszor a legegyszerűbbek. Születésnapra készült, és az utolsó morzsáig elfogyott. Egyébként azt megjegyzem, hogy ennél a tortánál tapasztaltam először, hogy mennyire megváltozik az édes íz érzéke az embernek, ha nem fogyaszt cukrot. Azóta kénytelen vagyok a férjemmel “előkóstoltatni” mindent (szegény ember…:)), mert ami nekem már éppen elég édes, az a többieknek még korántsem. Érdekes…Na de íme a recept:
Hozzávalók (10-12 szelethez):
- 250 g kekszmorzsa (Én diabetikus, tönkölybúzából készült omlós kekszet használtam – Gullón)
 - 100 g vaj
 - 500 g zsírszegény túró
 - 5 dl görög joghurt (az egyik nagy négybetűs hipermarket csemege pultjában kapható, isteni!!)
 - 500 g gyümölcs (itt eper, de bármilyen idénygyümölcsből finom)
 - 4 ek nyírfacukor
 - 10 csepp folyékony édesítő
 - 1 csomag zselatinfix
 - 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
 
Először a keksz alapot készítettem el: ledaráltam a kekszet (aprítógépben, jelen esetben feszültséglevezetés gyanánt zacskóba és tiszta konyharuhába bugyolálva húsklopfolóval:)), majd összekevertem az olvasztott vajjal. (Én pici vanília aromát is tettem bele, de ez elhagyható.) Ezt az elegyet szépen belelapogattam a tortaformába, és hűtőbe tettem. Ha roppanósabb alapra vágyom, akkor bedobom a sütőbe 10 perce, szép színt kap, és olyan “sütisebb” lesz. Krém: az epret (vagy bármilyen lédús, szezonális gyümölcsöt) villával összetörtem. Fontos, hogy jó sok levet nyerjünk ki, ugyanis ez kell majd a krém fellazításához. A túrót egy másik tálban összekevertem a görög joghurttal, majd elektromos habverővel elegyítettm. A gyümölcsöt és a zselatinfixet is folyamatosan hozzákevertem. Végül ízlés szerint édesítettem. A kihűlt keksz alapra rákanalaztam a krémet. (Én nyírfa porcukorral elkevert kakaóporral, és néhány szem eperrel díszítettem.) Tálalás előtt érdemes néhány órára visszatenni a hűtőbe, hogy jól összeálljon a krém, és összeérjenek az ízek. 🙂



		
        
        
        
				
Istenien néz ki!!!!! Tuti, kipróbálom 🙂
Ezt tuti elkészítem még ebben a hónapban…. Igazi nyálcsorgatós finomság 😀