Norasz Kitchen

Görög joghurtos Gyümölcsös túrótorta

 

WP_20140607_002

Nos, igen. Ez volt első kísérleteim egyike. Elkészítése annyira nem újító, de sokszor nem is ez a lényeg szerintem, hiszen a legjobb dolgok sokszor a legegyszerűbbek. Születésnapra készült, és  az utolsó morzsáig elfogyott. Egyébként azt megjegyzem, hogy ennél a tortánál tapasztaltam először, hogy mennyire megváltozik az édes íz érzéke az embernek, ha nem fogyaszt cukrot. Azóta kénytelen vagyok a férjemmel “előkóstoltatni” mindent (szegény ember…:)), mert ami nekem már éppen elég édes, az a többieknek még korántsem. Érdekes…Na de íme a recept:

Hozzávalók (10-12 szelethez):

  • 250 g kekszmorzsa (Én diabetikus, tönkölybúzából készült omlós kekszet használtam – Gullón)
  • 100 g vaj
  • 500 g zsírszegény túró
  • 5 dl görög joghurt (az egyik nagy négybetűs hipermarket csemege pultjában kapható, isteni!!)
  • 500 g gyümölcs (itt eper, de bármilyen idénygyümölcsből finom)
  • 4 ek nyírfacukor
  • 10 csepp folyékony édesítő
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)

Először a keksz alapot készítettem el: ledaráltam a kekszet (aprítógépben, jelen esetben feszültséglevezetés gyanánt zacskóba és tiszta konyharuhába bugyolálva húsklopfolóval:)), majd összekevertem az olvasztott vajjal. (Én pici vanília aromát is tettem bele, de ez elhagyható.) Ezt az elegyet szépen belelapogattam a tortaformába, és hűtőbe tettem. Ha roppanósabb alapra vágyom, akkor bedobom a sütőbe 10 perce, szép színt kap, és olyan “sütisebb” lesz. Krém: az epret (vagy bármilyen lédús, szezonális gyümölcsöt) villával összetörtem. Fontos, hogy jó sok levet nyerjünk ki, ugyanis ez kell majd a krém fellazításához. A túrót egy másik tálban összekevertem a görög joghurttal, majd elektromos habverővel elegyítettm. A gyümölcsöt és a zselatinfixet is folyamatosan hozzákevertem. Végül ízlés szerint édesítettem. A kihűlt keksz alapra rákanalaztam a krémet. (Én nyírfa porcukorral elkevert kakaóporral, és néhány szem eperrel díszítettem.) Tálalás előtt érdemes néhány órára visszatenni a hűtőbe, hogy jól összeálljon a krém, és összeérjenek az ízek. 🙂

WP_20140607_004

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tunderke says:

    Istenien néz ki!!!!! Tuti, kipróbálom 🙂

  2. Tunderke says:

    Ezt tuti elkészítem még ebben a hónapban…. Igazi nyálcsorgatós finomság 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!