Norasz Kitchen

Spenótos Fettuccine

Ismét spenótos recept, mégpedig egy isteni tésztaétel. Nálunk nagyon régóta készül viszonylag rendszeresen, hiszen nagyon jó kis rapid, összedobálós kaja. 🙂 Nem mellékesen tipikus “spenótmegszerettető” kampányelem lehet ez is, ugyanis biztos vagyok benne, hogy mindenki a tíz ujját megnyalja utána! 🙂

Én fokhagymás fettuccine tésztából készítettem (azt hiszem az Aldiban vettem egy csomag chilis változat társaságában), de bármilyen durum tésztával nagyon finom!

Nézzétek csak milyen egyszerű! 😉

Hozzávalók:

– 500 gr durum tészta

– 200 gr (egy csomag) szeletelt bacon, vagy húsos szalonna

– 2 ek olívaolaj

– 2 dl zsírszegény főzőtejszín

– 450 gr mirelit spenót (a legjobb ha leveleset vesztek, de persze a püré is tökéletes)

– jó sok fokhagyma, illetve só, bors és szerecsendió!!!!

Elkészítés:

Feltettem a tészta főzővizét, és amíg az felforrt, már készen is volt a szósz (komolyan!!).

A szószhoz ujjnyi csíkokra vágtam a bacont, és egy lehelletnyi olívaolaj hozzáadásával, a fokhagymával egyetemben lepirítottam. Ezután még fagyosan beletettem a spenótot, és fedő alatt kiolvasztottam. Reszeltem bele egy kevés szerecsendiót, valamint sóztam és borsoztam. Picit összefőztem. Végül mehetett bele a tejszín, ismét egy kevés szerecsendió (tényleg nem kell sok, mert elég intenzív), majd megvártam míg felforr, és már zártam is el a gázt alatta.

Közben a vízben pici olívaolaj hozzáadásával megfőztem a tésztát, leszűrtem, majd egyszerűen összekevertem a szósszal. Tényleg ennyi, húsz perces étel, de valami fenséges! 🙂

Biztosan feltűnt, hogy eléggé erőltetem a szerecsendiót ennél a receptnél. Nos, én úgy tapasztaltam, hogy ennek a fűszernek az íze rendkívül jól harmonizál a spenótéval és a tejszínével, nagyon megbolondítja! 🙂 Érdemes kipróbálni! 😉

WP_20150312_002

WP_20150312_001

WP_20150312_004

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!