Norasz Kitchen

Reform Advent 6. nap: Egyedi táblás csoki – a tökéletes gasztro ajándék

Életem első saját táblás csokiját én is ajándékba készítettem el (és szóltam a Mikulásnak, hogy juttassa el a címzettnek ;)). Mivel első próbálkozás volt, ezért nem bonyolítottam túl a dolgot: mogyorós áfonyás csokoládét készítettem. Tökéletes gasztroajándék lehet, hiszen ki ne szeretné az édességet! A töltelék és a csomagolás pedig már csak rajtunk múlik. Én biztos, hogy kipróbálom valamilyen krémes töltelékkel is (az eredményt majd megmutatom itt is!). Az eredeti receptet a Csak a Puffin blogon találjátok (számos isteni csokivariánssal egyetemben ;))

Hozzávalók:

– 1 db. csokoládé öntő forma – igen remek kis alkalmatosság, és rengeteg webshopról beszerezhető elérhető áron – én itt vettem

– 100 gr ét -, tej- vagy fehér csoki

– bármilyen olajos mag, vagy aszalvány, esetleg fűszer

Elkészítés:

A csokoládé 3/4 részét vízgőz fölött, alacsony lángon felolvasztottam.

Amikor már folyékony állagú lett, levettem a tűzről és belekevertem a maradék 1/4 rész csokit is. Folyamatos kevergetés mellett megvártam, amíg az is szépen egyneművé válik.

Ezután óvatosan feltöltöttem a formát, és szépen elegyengettem. Ezután a csokitábla hátulját megszórtam durvára tört sótlan mogyoróval és aszalt áfonyával.

Mehet az egész a hűtőbe legalább egy órára. Ekkor már szépen kipattintható a formából. Én egyszerűen alufóliába csomagoltam, és egy szalaggal átkötöttem. 🙂

 CIMG3964

CIMG3969

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!